Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Dec 9, 2014 în Partii schi Maramures, Stiri | 0 comentarii

Cea mai convenabilă pârtie de schi din Maramureș: vezi prețul la cartele și la abonamentele de schi

Cea mai convenabilă pârtie de schi din Maramureș: vezi prețul la cartele și la abonamentele de schi

Două din cele mai importante stațiuni montane din Maramureș cu pârtie de schi reprezentativă, respectiv Complex Turist Șuior (pârtia Șuior) și SuperSki Cavnic (pârtia Roata), au anunțat până în prezent prețurile pe care le au în sezonul de iarnă 2014 – 2015.

Cele două stațiuni sunt și cel mai bine dotate din județ pentru practicarea sporturilor de iarnă în condiții optime. Astfel, din analiza informațiilor de pe site-urile lor a rezultat care este cea mai ieftină variantă de schi în Maramureș.

Într-o zi obișnuită din timpul săptămânii, o persoană care vrea să schieze trebuie să scoată din buzunar câteva zeci de lei doar pentru accesul pe pârtie.

Există mai multe variante de taxare – pe urcare, pe oră sau pe zi/nelimitat – în funcție de opțiunile și preferințele fiecăruia.

Cele mai bune prețuri sunt practicate la pârtiile Roata din Cavnic, unde pentru o oră se plătește 20 – 30 de lei, în funcție de perioada anului, sau 45 de lei pentru 12 urcări. Pentru o zi întreagă petrecută pe pârtie, fără limită de urcări, turiștii trebuie să plătească 70 de lei (sau 90 de lei în intervalele 19 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015 și 30 ianuarie 2015 – 8 februarie 2015).

Comparativ, în stațiunea Șuior este percepută o taxă de 60 de lei pentru 10 urcări sau de 120 de lei pentru un număr nelimitat de urcări, această ultima variantă incluzând o masă caldă (meniul zilei) și o băutură la alegere (50 ml horincă, 200 ml vin fiert sau 250 ml suc).

Pentru sfârșitul de săptămână, diferențele de prețuri dintre cele două stațiuni devin și mai mari, iar cea mai bună alegere rămâne tot Roata Cavnic. Astfel, în weekend, la pârtia Roata turiștii trebuie să plătească 30 de lei pentru o oră, 45 de lei pentru 12 urcări sau 90 de lei pentru o zi întreagă. În schimb, pentru pârtia de la Șuior prețurile încep de la 80 de lei pentru 10 urcări și ajung până la 160 de lei pentru un număr nelimitat de urcări, plus o masă caldă (meniul zilei) și o băutură la alegere (50 ml horincă, 200 ml vin fiert sau 250 ml suc).

În ceea ce privește dotările însă, complexul turistic Șuior are un avantaj, în condițiile în care dispune de un telescaun cu o capacitate de 1.200 de persoane/oră, o instalație de nocturnă pe o lungime de 1,5 kilometri, o instalație de producere a zăpezii artificiale pe o lungime de 3,6 kilometri, o pârtie dotată cu instalație de Baby Lift și o pistă de tubing de 100 de metri. În plus, complexul turistic Șuior are un centru pentru închirierea echipamentelor de schi sau snowboarding dotat cu peste 250 de echipamente.

Pe de altă parte, stațiunea SuperSki Cavnic (pârtiile Roata) dispune de teleski, de instalație de nocturnă pe pârtiile Roata 1 și Roata 2 și are o porțiune de pârtie special amenajată pentru snowtubing, unde turiștii care vor un alt fel de distracție pot aluneca pe o sanie gonflabilă. Și aici există un centru de închirieri echipament pentru ski și snowboard, iar persoanele care vor să învețe să schieze sau să coboare pe pârtie cu snowboardul pot beneficia, contra cost, de lecții de schi și snowboard cu monitori cu experiență, atestați la nivel național și internațional.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This