Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Dec 8, 2014 în Obiective turistice, Partii schi Maramures | 0 comentarii

Stațiunea Șuior – complex turistic montan destinat schiorilor

Stațiunea Șuior – complex turistic montan destinat schiorilor

Stațiunea Șuior este situată în județul Maramureș, la poalele munților Gutâi, la o altitudine de 670 de metri. Complexul turistic Șuior este pe teritoriul administrativ al orașului Baia Sprie și este recomandat mai ales schiorilor, având unele dintre cele mai bune pârtii de schi din Maramureș alături de pârtiile Roata Cavnic.

Domeniul schiabil are o lungime de 3,6 kilometri, cu trei pârtii de nivel mediu cu lungimi diferite, toate trei fiind amplasate pe versantul nordic al masivului Mogoșa.

Stațiunea dispune de un telescaun cu o capacitate de 1.200 de persoane/oră, o instalație de producere a zăpezii artificiale pe o lungime de 2,7 kilometri, o instalație de nocturnă pe o lungime de 1,5 kilometri și are câteva mașini de nivelare a zăpezii. De asemenea există o pârtie pentru copii, cu baby ski, și o pârtie de tubbing cu o lungime de 100 m.

Pârtia Șuior, Maramureș - reprezentare grafică

Pârtia Șuior, Maramureș – reprezentare grafică

Caracteristici pârtii:

Pârtia 1 Șuior

Nivel dificultate: mediu
Lungime pârtie schi: 1.500 de metri
Instalație de producere a zăpezii artificiale
Instalație de nocturnă

Pârtia 2 Șuior

Nivel dificultate: mediu
Lungime pârtie schi: 1.200 de metri
Instalație de producere a zăpezii artificiale

Pârtia 3 Șuior

Nivel dificultate: mediu
Lungime pârtie schi: 900 de metri

Telescaun pentru două persoane – programul este din oră în oră, începând cu ora 8.00 și până la ora 22.00 – ultima coborâre fiind la ora 23.00. Prețul este de 10 lei/pers. (transport dus-întors). Instalația de urcare funcționează pentru minim 15 persoane.

Complexul turistic Șuior are și un centru pentru închirierea echipamentului de schi sau snowboarding, iar pentru cei care vor să petreacă mai multe zile în stațiune complexul oferă spații de cazare atât la baza pârtiei, cât și la cota 1.000, punctul de plecare al pârtiei.

Accesul spre stațiunea Șuior se face pe drumul național 18, pe traseul Baia Mare – Baia Sprie – Sighetu Marmației, complexul turistic fiind situat la 27 de kilometri de municipiul Baia Mare și la 43 de kilometri de orașul Sighetu Marmației. Intrarea în stațiune este semnalizată cu indicatoare la intersecția dintre DN 18 și șoseaua secundară care duce la complex.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This