Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Apr 10, 2018 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Ambasadorul Japoniei a sărbătorit Paștele în Maramureș, la Desești

Ambasadorul Japoniei a sărbătorit Paștele în Maramureș, la Desești

Paștele l-a găsit în Maramureș, la Desești, pe ambasadorul Japoniei în România. Diplomatul nipon și soția acestuia au luat parte la evenimentele organizate în comunitate cu ocazia sărbătorilor pascale.

Ambasadorul Kisaburo Ishii a petrecut clipe minunante împreună cu sătenii din Desești și, îmbrăcat în straie tradiționale, chiar s-a prins în hora organizată de „Flăcăii și fetele de pe Mara”, un grup de tineri care și-au propus să păstreze tradițiile din Maramureșul istoric. Excelența sa a fost invitatul de onoare la Jocul Satului, organizat de Măriuța Pop.

http://turismmaramures.ro/wp-content/uploads/2018/04/ambasador-japonia-desesti-viorica-parja-02.jpg

Tot de Paște, dar la Șurdești, a fost celebrat cel mai harnic gospodar din sat. Udătoriu’, ritualul agrar care sărbătoreşte primul om ieșit la arat, a animat localitatea maramureșeană.

În Sighetu Marmației, la Muzeul Satului Maramureșean, s-a organizat ediţia cu numărul V a evenimentului ,,Paşti în Maramureş”, eveniment creat pentru promovarea satul tradițional cu tot ce are mai frumos și autentic: muzica, portul popular, meșteșugurile și gastronomia locală tradițională specifică acestei perioade.

Numeroși turiști s-au aflat cu ocazia sărbătorilor pascale și pe Valea Vaserului, toți dorind să facă o plimbare cu Mocănița, mai ales că vremea a ținut cu ei.

0 comentarii

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ambasadorul Japoniei a sarbatorit Pastile in Maramures - ZiarMM - […] Sarbatorile de Pasti l-au gasit in Maramures, la Desesti, pe ambasadorul Japoniei in Romania. Diplomatul nipon si sotia acestuia …

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This