Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Dec 4, 2014 în Obiective turistice, Partii schi Maramures | 0 comentarii

Pârtii schi Maramureș: SuperSki Cavnic

Pârtii schi Maramureș: SuperSki Cavnic

SuperSki Cavnic se află în stațiunea Cavnic din Munții Gutâi, județul Maramureș, fiind situat la jumătatea distanței dintre municipiul Baia Mare și orașul Sighetu Marmației.

Datorită regiunii muntoase, verile la Cavnic nu sunt foarte călduroase, iar iernile sunt în general blânde, dar cu precipitații abundente sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă ajunge deseori să măsoare până la un metru, iar temperaturile scăzute, de până la – 20 de grade Celsius, sunt frecvent întâlnite.

Domeniul SuperSki Cavnic are șapte pârtii cu o lungime cumulată de 6 kilometri: un traseu pentru începători de 1,9 kilometri, 2,3 kilometri de pârtie cu dificultate medie și o pistă de 2,1 kilometri pentru avansați. Pârtiile de schi pornesc de la o altitudine de 950 de metri și ajung până la 1.260 de metri, cu o înclinare medie de 24%, din care pârtiile ușoare – 14%, pârtiile medii – 21% și pârtiile cu un grad de dificultate mare – 33%.

Complexul turistic oferă și posibilitatea cazării, în hotelul SuperSki Cavnic, aflat la baza domeniului schiabil. Hotelul dispune de 24 de camere, dintre care 18 duble, 2 triple, 3 cvadruple și o garsonieră, toate fiind clasate la trei stele. Totodată, stațiunea are și un restaurant cu o capacitate de 150 de persoane, în cadrul căruia se servesc atât preparate tradiționale, cât și unele din gastronomia internațională. Restaurantul este de tip autoservire în lunile decembrie, ianuarie, februarie și martie, iar în restul anului clienții sunt serviți „a la carte”.

Iarna – pârtiile Roata, Cavnic

Pe perioada iernii, turiștii care vizitează domeniul SuperSki Cavnic pot să se bucure de cei 6 kilometri de pârtie practicând sporturile specifice acestui sezon: schi, snowboard, freestyle și freeski în snowparkul special amenajat. În plus, o altă modalitate de petrecere a timpului liber o reprezintă snowtubing-ul, o porțiune de pârtie fiind special amenajată cu piste, pentru ca turiștii să poată aluneca pe o sanie gonflabilă.

Partii Maramures: Harta partii SuperSki Cavnic

Partii Maramures: Harta partii SuperSki Cavnic

Caracteristici pârtii SuperSki Cavnic:

Pârtia Roata 1

Nivel dificultate: mediu
Lungime pârtie schi: 920 de metri
Instalație de nocturnă: da

Pârtia Roata 2

Nivel dificultate: ușor
Lungime pârtie schi: 1.030 de metri
Instalație de nocturnă: da

Pârtia Roata 3 (Rainer 1)

Nivel dificultate: greu
Lungime pârtie schi: 800 de metri

Pârtia Roata 4 (Rainer 2)

Nivel dificultate: greu
Lungime pârtie schi: 1.000 de metri

Pârtia Roata 5 (Pârtia Albastră)

Nivel dificultate: mediu/ușor
Lungime pârtie schi: 2.250 de metri

Pârtiile sunt nivelate la standarde europene. Roata 1 intră în funcțiune pentru minimum 10 persoane, iar Roata 2 pentru minimum 50 de persoane.

Complexul SuperSki Cavnic dispune de un centru de închirieri echipament ski și snowboard și de spații de cazare pentru cei care vor să petreacă mai multe zile pe pârtie. Persoanele care vor să învețe să schieze sau să coboare pe pârtie cu snowboardul pot beneficia, contra cost, de lecții de schi și snowboard cu monitori cu experiență, atestați la nivel național și internațional.

Vara
În timpul verii, turiștii care ajung în stațiune au posibilitatea să joace tenis, să își testeze îndemânarea în parcul de aventură special amenajat în pădurea din apropiere, să facă o baie în minipiscina exterioară sau să iasă la drumeții prin munții Gutâi, pentru a se bucura de peisajele naturale și pentru a se relaxa în mijlocul naturii.
Pasionații sporturilor de iarnă au ocazia să se distreze pe pista special amenajată pentru tubing sau pot să învețe să schieze pe suprafața artificială de 100 de metri, acestea fiind deschise chiar și în sezonul estival.

Turiștii care se cazează la hotelul SuperSki Cavnic și preferă relaxarea beneficiază de acces gratuit la saună, jacuzzi sau la sala de fitness între orele 19.00 și 21.30.

Localizare
Complexul turistic este situat la 30 de kilometri de municipiul Baia Mare și la 40 de kilometri de orașul Sighetu Marmației. Accesul spre domeniul SuperSki Cavnic se poate face fie pe drumul național 18 din Baia Mare până în Baia Sprie, iar apoi pe drumul județean 184, pe ruta Baia Sprie – Cavnic, fie din Sighetu Marmației, pe drumul județean 109F. Pârtiile sunt situate pe partea dreaptă, pe sensul de urcare dinspre Baia Mare, acesta fiind primul complex de schi de la ieșirea din orașul Cavnic.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This