Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Apr 13, 2018 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Zilele Maramureșului vor avea loc în perioada 8 – 13 mai 2018

Zilele Maramureșului vor avea loc în perioada 8 – 13 mai 2018

Evenimentul ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, ediția a IV-a, va avea loc în perioada 8 – 13 mai 2018, după cum au decis membrii Consiliului Județean Maramureș în ședința de vineri, 13 aprilie. S-a mai aprobat și încheierea unui acord de cooperare pentru organizarea evenimentului Maramureș Auto – Moto – Show.

Aleșii județeni prezenți au aprobat și contribuția Consiliului Județean Maramureș la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară, dar și comisiile de soluționare a contestațiilor la selecția ofertelor culturale și a acțiunilor în domeniul tineretului, selectate pentru finanțare nerambursabilă din bugetul propriu al județului Maramureș, pe anul 2018.

Evenimentele grupate sub denumirea ”Zilele Maramureșului” vor valorifica identitatea culturală a județului, dar și resursele sale materiale și spirituale printr-o serie de acțiuni, a spus președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Organizarea acestor evenimente reprezintă un proiect care își propune să pună în valoare meșteșugurile transmise de la strămoși, frumusețea portului popular, dansul și cântecul din Maramureș, prin intermediul obiceiurilor și tradițiilor păstrate de-a lungul secolelor intacte, reușind să stârnească interesul pentru a fi recunoscute atât la ele acasă cât și înafara țări și să formeze brandul Maramureșului.

Programul nu a fost comunicat, la fel cum nu s-au făcut precizări despre show-ul auto-moto pe care Consiliul Județean vrea să îl asocieze cu Zilele Maramureșului.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This