Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Mar 30, 2017 în Articole noi, Stiri | 2 comentarii

Prințul Charles, nostalgic după Maramureș

Prințul Charles, nostalgic după Maramureș

Prințul Charles, aflat în vizită oficială în România, a vizitat Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, din București în dimineața zilei de joi, 30 martie. Biserica de lemn din Dragomirești (Maramureș), amplasată în curtea muzeului, a fost una dintre atracțiile în fața căreia a zăbovit mai mult Prințul de Wales.

Alteța Sa Regală se pare că este nostalgic după Maramureș, unde în urmă cu mai mulți ani a achiziționat câteva case din Breb cu scopul de a le restaura și a le pune în circuitul turistic. Proiectul nu a fost finalizat însă, între timp atenția succesorului la tronul Angliei fiind captată de satul Viscri.

La Muzeul Satului, Prințul Charles s-a oprit să admire silueta bisericii din lemn adusă la București de echipele profesorului Dimitrie Gusti în 1936. Lăcașul de cult din Dragomireşti a fost construit în 1722, pe locul altuia ars de tătari la 1717.
Biserica din Dragomirești - Muzeul Național al Satului

Nu a fost singura atracție pentru moștenitorul coroanei, acesta primind pe durata periplului prin muzeu o pagaie de la multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin, dar și produse tradiționale din diverse zone ale țării.
Ivan Patzaichin și Prințul Charles

Prințul Charles este cunoscut pentru interseul crescut față de România. De altfel, în prima zi a vizitei sale, 29 martie, acesta a fost primit, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Național “Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de “prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

2 Comentarii

  1. Prinţul Charles nu este nostalgic după Maramureş, dacă era, ar fi revenit.
    Prinţul Charles nu a deţinut niciodată vreo proprietate în Maramureş. Casele din Breb la care vă referiţi sunt proprietatea unui ONG numit “Mihai Eminescu Trust”, care l-a avut o vreme ca patron onorific pe Prinţul Charles.
    Nu credeţi? Verificaţi la Primăria Ocna Şugatag, de care ţine satul Breb.
    Mai multe date aici:http://teofil-ivanciuc.weebly.com/prin355ul-charles-breb-351i-casele-de-lemn-din-maramure351.html

  2. Se gânește la Maramureș, pentru că în recenta vizită din România a menționat județul într-o discuție oficială pe care a avut-o cu premierul. ”Vizitele mele anuale în țara dumneavoastră sunt deja o tradiție a ultimilor 20 de ani. Îmi doresc să explorez și să cunosc și alte zone minunate ale României, cum ar fi Delta Dunării sau Maramureșul”, a spus Prințul de Wales în timpul întâlnirii cu Sorin Grindeanu. Dacă declarația va fi confirmată, urmează să se vadă.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This