Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Jan 24, 2015 în Stiri | 0 comentarii

Trasee din Maramureș, prezente în oferta unei agenții de turism din Marea Britanie

Trasee din Maramureș, prezente în oferta unei agenții de turism din Marea Britanie

Opt zile în care vor descoperi adevăratele tradiții românești, asta le promite o agenție de turism din Marea Britanie tuturor iubitorilor de călătorii din Regat, dar și din alte țări precum Statele Unite ale Americii, Canada sau Spania.

Agenția propune mai multe variante de circuit prin inima Transilvaniei, iar unul dintre acestea, denumit „Hora at Prislop”, include câteva dintre cele mai importante puncte turistice din Maramureș.

Agenția de turism “Transylvania Live UK” organizează anual excursii în partea de nord și nord-vest a României pentru turiștii dornici să cunoască mai multe despre “tărâmul lui Dracula”, Transilvania.

Unul dintre traseele propuse turiștilor străini este organizat întotdeauna în ajunul zilei de 15 august (Sfântă Mărie Mare) și pornește de la aeroportul din Budapesta, trece prin Satu Mare, iar apoi ajunge în Maramureș. Aici, participanții la traseu vizitează Cimitirul Vesel din Săpânța, după care se pregătesc de petrecere la celebra Hora de la Prislop. Următorul punct turistic vizitat este satul natal al cântărețului de colinde Ștefan Hrușcă, Ieud, unde turiștii sunt cazați în pensiunile din zonă.

Mai apoi, urmează o oprire la biserica de lemn din Bogdan Vodă și, după aceea, o vizită la un meșteșugar cunoscut din Săcel, Grigore Țulean. Drumul turiștilor se îndreaptă apoi spre Moldova, cu oprire la Monumentul din Moisei realizat de sculptorul Vida Geza și ulterior la mănăstirile din Moldova, după care traseul ia calea orașelor Bistrița, Cluj-Napoca și Oradea, cu întoarcere la Budapesta.

Pe tot parcursul traseului, turiștii sunt însoțiți de un ghid turistic român care le oferă acestora toate informațiile legate de istoria și folclorul specific fiecărei zone vizitate.

Tarifele circuitelor propuse turiștilor străini nu sunt deloc mici. Pentru traseul care include vizita în Maramureș, prețurile pachetelor pornesc de la 1.500 de euro/persoană pentru grupuri de cel puțin patru persoane și pot ajunge până la 5.900 de euro/persoană, în cazul celor care aleg să călătorească singuri.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This