Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Dec 16, 2016 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Mocănița din Vișeu de Sus, declarată destinație de excelență în 2016

Mocănița din Vișeu de Sus, declarată destinație de excelență în 2016

Mocănița din Vișeu de Sus a fost declarată destinație de excelență în 2016. Premierea a avut loc în cadrul Galei Turismului Românesc, eveniment la care au fost prezenți peste 160 de invitați care activează în acest domeniu.

Gala Turismului Românesc este evenimentul care promovează turismul din România, având ca obiectiv stimularea investitorilor din industria turistică. În cadrul evenimentului au fost premiate cele mai reprezentative locuri și servicii de turism din România și au fost acordate premii de excelență pentru realizările remarcabile ce contribuie la dezvoltarea și promovarea turismului.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai centrelor de informare turistică, instituțiilor culturale, asociațiilor de dezvoltare și promovare turistică, asociațiilor patronale și federațiilor din turism, dar și alte persoane interesate de domeniul turismului.

Calea Ferată Forestieră din Vișeu de Sus (CFF Vișeu de Sus) a fost construită în 1933 pentru transportul lemnului de pe Valea Vaserului la Vișeu. Particularitățile acestei linii, ca și frumusețea locurilor pe care le parcurge au adus aici tot mai mulți vizitatori, entuziaști feroviari și turiști.

Investițiile aduse în ultimii zece ani în infrastructura pentru turism au făcut ca în 2016 Mocanița de pe Valea Vaserului să primească peste 40.000 de turiști, devenind unul dintre cele mai atractive obiective turistice din România.

Mocănița de pe Vaser - foto: Daniel Andreica

Mocănița de pe Vaser – foto: Daniel Andreica

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This