Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Dec 19, 2014 în Stiri | 0 comentarii

Fotografie din Maramureș, premiată la un concurs National Geographic

Fotografie din Maramureș, premiată la un concurs National Geographic

Maramureșul este din nou apreciat la nivel internațional. O fotografie din Maramureș care surprinde doi bătrâni din localitatea Sârbi a fost premiată cu mențiune de onoare la ediția din acest an a National Geographic Photography Contest.

Concursul National Geographic s-a desfășurat pe trei categorii – oameni, locuri și natură – și în cadrul fiecăreia, cel mai reușit instantaneu a primit premiul I, iar alte câteva fotografii au fost recompensate cu mențiuni de onoare.

Fotografia înfățișează două persoane în vârstă într-o încăpere luminată discret. În timp ce femeia pregătește pâinea care va fi sfințită la împărtășanie, bărbatul așteaptă pe pat, pierdut în gândurile sale. Celor doi le ține de urât doar o pisică, tolănită pe pat lângă bătrân. Imaginea a fost imortalizată în satul Sârbi din Maramureș de către fotograful Robert Fiore.

National Geographic Photography Contest - Oameni din Sârbi - autor Robert Fiore

National Geographic Photography Contest – Oameni din Sârbi – autor Robert Fiore

La secțiunea „Oameni”, unde fotografia realizată în Maramureș a primit mențiune de onoare, locul I a fost obținut de un instantaneu realizat în Hong Kong. Imaginea surprinde o femeie în mijlocul unei mulțimi de oameni aflați într-un tren. Fizic, ea se află printre ei, dar cu mintea „zboară” în orice altă parte, prin intermediul telefonului ei care îi permite conexiunea la nemărginita lume virtuală a internetului.

National Geographic Photography Contest - Hong Kong - locul I, Categoria "Oameni"

National Geographic Photography Contest – Hong Kong – locul I, Categoria “Oameni”

Anul acesta, fotografiile câștigătoare au fost selectate din cele peste 9.200 înscrise în concurs, provenite din mai mult de 150 de țări. Acestea au fost realizate atât de fotografi profesioniști, cât și de amatori.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This