Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Dec 2, 2014 în Obiective turistice | 0 comentarii

Mocănița, Valea Vaserului

Mocănița, Valea Vaserului

Mocăniţa de pe Valea Vaserului a fost declarată obiectivul turistic numărul 1 al anului 2013 la nivel național. Ea funcționează în zona Vișeu de Sus, județul Maramureș.

Locomotivele cu aburi care transportă vagoanele cu turiști de-a lungul Văii Vaserului parcurg circa 20 de kilometri din cei 60, cât măsoară în total traseul feroviar utilizat de “butinari” (tăietori de lemne).

Calea Ferată Forestieră (CFF) din Vişeu de Sus, pe ecartament îngust, a devenit cunoscută în întreaga lume ca fiind ultima pe care care se exploateaza lemn cu trenuri trase de locomotive cu aburi.

Introducerea în circuitul turistic este de dată recentă (anul 2005). De atunci, în fiecare an, în vagoanele din Mocăniță urcă mii de turiști pentru a se bucura de peisajul de basm învăluit în aburii locomitvei care se târăște leneșă prin meandrele văilor înguste, tăiate în stâncă.

În prezent, Mocănița de pe Valea Vaserului din Vișeu este, cu siguranță, unul dintre cele importante obiective turistice din Maramureș și din țară, alături de Cimitirul Vesel din Săpânța.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This