Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Jun 2, 2015 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Maramureșul, promovat într-un documentar Travel Channel difuzat în 130 de țări

Maramureșul, promovat într-un documentar Travel Channel difuzat în 130 de țări

Un documentar realizat de postul de televiziune Travel Channel promovează Maramureșul în lumea întreagă.

Un expert în vinuri din Franța și o cunoscută prezentatoare TV din Marea Britanie dezvăluie frumusețea locurilor mai puțin știute din Maramureș, autenticitatea oamenilor simpli de la țară și modul de producție al mâncărurilor și al băuturilor specifice acestei zone.

Seria de documentare intitulată „Aventuri cu mâncare și vin, în România” prezintă o călătorie culinară a celor doi protagoniști, structurată în șase episoade filmate în mai multe zone din România: Maramureș, Brașov, Cluj, Constanța, Arad și București.

Primul episod al documentarului este dedicat Maramureșului, filmările fiind făcute în orașul Baia Mare, în Cimitirul Vesel de la Săpânța și într-un sat din apropierea graniței cu Ucraina, unde cei doi protagoniști, Jenny Powell și Olivier Magny, vizitează o fermă de familie. Aici, Jenny Powell descoperă alături de proprietari cum se prepară urda, în timp ce Olivier Magny participă la prepararea horincii.

În Baia Mare, cei doi au filmat la Sărbătoarea Castanelor 2014, în Centrul Vechi al municipiului. Dornic să descopere băuturile făcute de localnici, Olivier Magny se plimbă printre tarabele pline cu produse tradiționale și gustă mai multe tipuri de vin, pe care le consideră surprinzător de bune.

Următoarele episoade din seria „Aventuri cu mâncare și vin, în România” prezintă Marea Neagră, Delta Dunării (unde cei doi învață cum se face „Vinul de nisip” și cum se gătește supa de pește), Bucureștiul, județul Brașov (unde Jenny Powell participă la recoltarea de trufe sălbatice, iar Olivier Magny ia parte la procesul tradițional de producție a șampaniei și a vinului spumant), Arad și Cluj-Napoca (unde Jenny Powell prepară mâncăruri tradiționale românești alături de un bucătar local, iar Olivier Magny vizitează o fabrică de bere).

În România, premiera documentarului a avut loc în 23 mai la televiziunea Travel Channel. Seria de șase episoade este difuzată în fiecare sâmbătă, începând cu ora 20.00.

Exceptând România, documentarul „Aventuri cu mâncare și vin, în România” va fi difuzat în 130 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și în zona Asia-Pacific, în care Travel Channel emite în prezent, scrie Mediafax.

Jenny Powell şi Olivier Magny

(c) Mediafax/Travel Channel

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This