Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Jan 21, 2015 în Stiri | 0 comentarii

Maramureșul, reprezentat la cel mai mare târg de turism din lume

Maramureșul, reprezentat la cel mai mare târg de turism din lume

Idei de vacanță, pachete turistice, rulote, echipamente necesare pentru un concediu reușit, dar și sfaturi utile pentru diferite destinații, toate acestea pot fi găsite la Târgul de Turism din Stuttgart, Germania, unde este prezent și Maramureșul.

La ediția din acest an a târgului internațional, România este țară parteneră alături de insulele Seychelles și golful Kvarner (care aparține de Croația).

Oficialii români au ales ca tematică pentru Târgul de Turism de la Stuttgart „România autentică”. În deschiderea oficială a evenimentului expozițional, doi dintre ambasadorii turismului românesc, Ovidiu Lipan Țăndărică și Nicolae Voiculeț, împreună cu Marius Mihalache la țambal, Mihai Neniță la vioară, Jezebel – voce, Cristi Gram – chitară electrică și Josef Kappl – chitară bas, au interpretat Ciocârlia într-o manieră unică.

Autoritatea Națională pentru Turism mai arată, printr-un comunicat de presă, că prestația României a fost completată de o prezentare de modă inedită a creatoarei Liliana Țuroiu, în care mai multe tinere românce au prezentat costumul popular tradițional din colecția „Zestrea”.

Standul României cuprinde 20 de expozanți veniți din toate regiunile țării. Maramureșul este reprezentat de câțiva agenți de turism care promovează această regiune, printre ei fiind și administratorii Mocăniței din Vișeu de Sus.

Pe parcursul celor nouă zile de expoziție, la standul României au loc mai multe evenimente care promovează atracțiile din țara noastră: dansul călușarilor, încondeiere de ouă, realizarea unor păpuși îmbrăcate în port popular, olărit sau sculptură în lemn. Inedit este faptul că femeile pot să plece de la târg cu părul împletit în codițe tradiționale românești.

Targul de Turism din Stuttgart - Delegatia Romaniei

Delegația României la Târgul de Turism din Stuttgart (sursa foto: Mocănița Steam Train)

Pentru partenerii din turism, dar și pentru oficiali, Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) a pregătit o seară românească cu mâncăruri și vinuri tradiționale, pe acorduri de muzică din folclorul românesc.

Mai mult decât atât, în perioada târgului de turism, sunt organizate și alte evenimente în exteriorul târgului, cu scopul promovării destinațiilor turistice din România. În cursul zilei de duminică, în cadrul unei biserici din Stuttgart, doi ambasadori ai turismului românesc, violonistul Alexandru Tomescu și naistul Nicolae Voiculeț, împreună cu țambalagiul Marius Mihalache au susținut un moment artistic.

Evenimentul expozițional din Stuttgart este cel mai mare târg de turism și timp liber, cu public, din lume. Târgul a ajuns anul acesta la cea de-a 48-a ediție și are loc în perioada 17 – 25 ianuarie.

Targul de Turism din Stuttgart - Mocanita

Detalii despre Mocăniță și Maramureș oferite turiștilor prezenți la Târgul de Turism din Stuttgart (sursa foto: Mocănița Steam Train)

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This