Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Feb 4, 2015 în Stiri | 0 comentarii

VIDEO: Excursioniști aflați în zona Lacul Știol, salvați din calea viscolului

VIDEO: Excursioniști aflați în zona Lacul Știol, salvați din calea viscolului

45 de cercetași și șase însoțitori au fost coborâți din munții Rodnei aseară, 3 februarie, din cauza viscolului. Grupul era supravegheat pe traseu de către jandarmii montani, care au sesizat că unii dintre cercetași au intrat în panică din cauza vremii nefavorabile și apoi au cerut sprijinul echipei Salvamont Borșa pentru a-i ajuta pe turiști.

Cercetașii, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, se aflau pe un traseu montan în apropierea Lacului Știol, la o altitudine de aproximativ 1.700 de metri. În jurul orei 17.00, ei au fost surprinși de viscol. După alertarea echipei Salvamont, cei 51 de cercetași au fost duși la telescaun, iar apoi au coborât până la complexul turistic Borșa, sub supravegherea jandarmilor și a salvamontiștilor sosiți pentru a a-i ajuta. De acolo, turiștii au fost preluați de către echipajele S.M.U.R.D. și ale Serviciului de Ambulanță Județean și transportați la Spitalul Orășenesc din Borșa cu două microbuze puse la dispoziție de către primăria orașului.

Cercetașii erau într-o activitate organizată în zonă, însă la plecare salvamontiști și jandarmii montani i-au sfătuit să renunțe la parcurgerea traseului, având în vedere că vremea urma să se înrăutățească, iar echipamentul lor era necorespunzător.

În prezent, toți membrii grupului sunt în afara oricărui pericol.

Vezi imagini video cu viscolul din Munții Rodnei, Lacul Știol

 

Acțiune de salvare la Lacul Știol

Acțiune de salvare la Lacul Știol

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This