Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Feb 20, 2017 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Comuna Moisei a fost declarată stațiune turistică de interes local

Comuna Moisei a fost declarată stațiune turistică de interes local

Lista cu stațiunile turistice din Maramureș a fost suplimentată cu una, după ce Guvernul României a declarat comuna Moisei ca stațiune turistică de interes local.

Hotărârea de guvern a fost aprobată în ședința din 16 februarie, iar în prezent Maramureșul are cinci stațiuni atestate de Ministerul Turismului: Borșa, Ocna Șugatag, Vișeu de Sus, Baia Sprie și Moisei.

Moisei a fost atestată documentar în 1213, când a fost menționată sub numele de Moyzun. Localitatea este cunoscută pentru procesiunea anuală care se organizează în 14-15 august, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, și la care participă sute de credincioși de pe văile Izei și Marei, dar și pentru ansamblul memorial realizat de sculptorul Vida Gheza care amintește de masacrul de la 14 octombrie 1944. Deloc de ignorat sunt peisajele din Moisei, comuna fiind așezată între Vișeu și Borșa, cu o vedere spectaculoasă atât spre Munții Rodnei, cât și spre Munții Maramureșului.

În aceeași ședință de guvern, au mai fost atestate ca stațiuni turistice de interes local alte 9 localități sau zone din acestea: Baia de Fier – județul Gorj, Boghiș – județul Sălaj, Colibița – județul Bistrița-Năsăud, Moisei – județul Maramureș, Negrești Oaș – județul Satu Mare, Pojorâta – județul Suceava, Sângeorgiu de Mureș – județul Mureș, zona Băile Banffy – municipiul Toplița, județul Harghita, zona Băile Ocna Dej – municipiul Dej, județul Cluj, zona Moinești-Băi – municipiul Moinești, județul Bacău.

De asemenea, localitățile Borsec (județul Harghita) și Sucevița (județul Suceava) au fost atestate ca stațiuni turistice de interes național

Prin promovarea ca stațiuni turistice de interes național sau local, aceste localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică, după cum au precizat reprezentanții Guvernului.

După aceste completări, în total, în România, sunt atestate ca stațiuni turistice de interes național 43 de localități, iar 57 de localități au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This