Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Mar 7, 2018 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Satul maramureșean Breb are un cronicar oficial, celebru în lumea largă

Satul maramureșean Breb are un cronicar oficial, celebru în lumea largă

În satul Breb din Maramureș trăiește un personaj aparte, agricultor din tată-n fiu ale cărui pasiuni pentru scris, fotografiat și filmat l-au transformat într-un veritabil cronicar al micii localități. Maramureșeanul se numește Vasile Oanea și a devenit celebru în lumea largă.

Vasile Oanea, care împlinește anul acesta 66 de ani, face fotografii și scrie poezii, iar majoritatea creațiilor sale ajung pe Facebook. În timp, contul său din rețeaua socială s-a transformat într-o inedită cronică a satului Breb, pentru că de acolo prietenii săi, printre care și diverse celebrități, află ce se mai întâmplă prin zonă, cine se sărbătorește, dar și alte noutăți.

Vasile Oanea, Breb, Maramures

Maramureșeanul are poarta deschisă pentru toți turiștii care ajung în Breb, unora le dedică poezii, cu alții se fotografiază. De altfel, unii oameni merg special în Breb să îl cunoască pe Vasile Oanea, iar asta nu e o mirare pentru că este celebru în lumea largă.

Artistul Mircea Cantor l-a invitat să își expună fotografiile la Muzeul Național de Artă Contemporană, iar cineaștii i-au dedicat filme. O producție cinema este “The scanner” (“Scanerul”), un documentar independent realizat de Dan Drăghicescu, producător, regizor, manager în industria de film şi publicitate din România.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This