Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Mar 11, 2015 în Stiri | 0 comentarii

Brândușele au repus Colonia Pictorilor Baia Mare pe harta turistică

Brândușele au repus Colonia Pictorilor Baia Mare pe harta turistică

Sute de brândușe înflorite pot fi văzute, zilele acestea, în parcul de la Colonia Pictorilor Baia Mare. Tocmai din acest motiv, instituția de cultură a ajuns un punct de atracție foarte căutat în municipiu, numeroși locuitori ai orașului și turiști aflați în trecere vrând să fotografieze pajiștea plină cu flori.

Astfel, după o perioadă îndelungată în care Colonia Pictorilor a intrat într-un con de umbră, începutul primăverii a reușit să aducă un număr neașteptat de mare de vizitatori la acest obiectiv turistic, iar efectele s-au văzut chiar pe rețelele de socializare, unde numeroși băimăreni au postat fotografii făcute în zonă.

Brândușe la Colonia Pictorilor Baia Mare

Colonia Pictorilor a luat ființă în perioada 1896 – 1901, odată cu întâlnirile artistice care aveau loc în fiecare vară, în Baia Mare. În 1898, la aceste întâlniri temporare s-au alăturat mai mulți artiști care au petrecut în Baia Mare o perioadă mai lungă sau mai scurtă din viața lor artistică, acest lucru fiind decisiv în stabilirea unei veritabile structuri instituționale permanente, cunoscută sub numele de Colonia Pictorilor.

În prezent, Colonia Pictorilor este reprezentată prin numeroase spații expoziționale și ateliere de lucru, toate fiind puse la dispoziția artiștilor care sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România, filiala Baia Mare.

Brândușe la Colonia Pictorilor Baia Mare

Foto: (c) Facebook

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This