Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Jan 15, 2018 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Oprirea și staționarea lângă pârtia de schi Roata se interzice din 25 ianuarie 2018

Oprirea și staționarea lângă pârtia de schi Roata se interzice din 25 ianuarie 2018

Oprirea și staționarea autovehiculelor pe drumul județean 109 F de la Cavnic, pe traseul de urcare spre pârtia de schi Roata, se interzice din 25 ianuarie 2018.

Oficialii Prefecturii Maramureș au anunțat că, pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a traficului rutier în zona pârtiilor de schi de la Cavnic, au fost dispuse măsuri de montare a indicatoarelor rutiere de restricție auto. Termenul pentru montarea acestora este 25 ianuarie 2018.

Până atunci se va proceda la inventarierea, necesarul și locurile de amplasare a indicatoarelor rutiere de restricție ce vor fi montate pe sensul de urcare dinspre orașul Cavnic (zona ”Roata”) până în zona pârtiilor de schi.

Prefectul Vasile Moldovan a justificat decizia prin traficul rutier îngreunat în zilele de weekend, când pârtiile de schi se aglomerează. ”Lipsa locurilor de parcare în zonă determină pasionații sporturilor de iarnă să își parcheze autovehiculele pe tronsonul drumului județean 109 F, în zona pârtiilor de schi pe ambele părți ale drumului. Acest fapt conduce la perturbarea traficului rutier și chiar la blocaje în trafic, care nu permit accesul și intervenția vehiculelor serviciilor de urgență (pompieri, SMURD, ambulanță, poliție, jandarmi, salvamont)”, a explicat oficialul Prefecturii.

Pe termen lung, a fost identificat un amplasament, în zona Hotelului ”Roata”, unde pot fi amenajate locuri de parcare, după cum s-a precizat. Ca o măsură de viitor s-a anunțat intenția de identificare în cartea funciară a proprietarului terenului, iar mai apoi, în funcție de situația juridică, să se inițieze procedurile legale pentru amenajarea locurilor de parcare pentru autovehicule.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This