Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Jan 27, 2015 în Stiri | 0 comentarii

Cazare în Breb oferită de englezi, olandezi, iar în curând și de Prințul Charles

Cazare în Breb oferită de englezi, olandezi, iar în curând și de Prințul Charles

Turiști din Japonia, Franța sau Statele Unite ale Americii vin în fiecare an în Breb, Maramureș, pentru a-și petrece vacanțele, fascinați de peisajele rurale, de tradițiile locale și de traiul simplu, în comuniune cu natura.

De câțiva ani, aceștia găsesc cazare în case tradiționale administrate de străini, și ei veniți, la rândul lor, în vacanțe în Maramureș și ulterior stabiliți în Breb, fiind îndrăgostiți iremediabil de simplitatea vieții în satul conservat ca acum 20-30 de ani.

Printre primii străini stabiliți în Maramureș, în urmă cu mai bine de 12 ani, a fost celebrul paparazzo londonez Duncan Ridgeley. El a venit în vizită în Breb, după care a cumpărat o casă locală și, mai apoi, și-a adus soția și cei trei copii și împreună au rămas pe meleaguri maramureșene. Treptat, s-au obișnuit cu traiul la țară, și-au recondiționat locuința și apoi s-au gândit să cumpere și alte case vechi pe care să le amenajeze pentru turiștii care le treceau pragul.

În urmă cu aproximativ trei ani, o familie de olandezi s-a stabilit în Breb, care, de asemenea, a achiziționat o gospodărie pe care au restaurat-o în stil tradițional, cu materiale ecologice. Șura casei a fost transformată în spațiu de cazare și, în plus, în curte s-a amenajat și un camping pentru rulote, corturi sau hamace.

Printre cei care au ales să investească în achiziționarea caselor vechi, dar încărcate de tradiție, din Maramureș, se află și Prințul Charles al Marii Britanii. Moștenitorul coroanei britanice deține în localitatea maramureșeană Breb două case, prin fundația care acționează sub patronajul Alteței Sale Regale. Conform știrilor Pro TV, administratorii celor două căsuțe din lemn au decis recent să le pună la dispoziția turiștilor care vin în Breb, iar acum le pregătesc pentru a-i putea primi aici. Astfel, saltelele paturilor au fost umplute cu fân, pereții au fost vopsiți în alb, gardul a fost refăcut din nuiele și se ia în calcul extinderea căsuțelor cu câte o baie și o bucătărioară, pentru ca turiștii care vor locui în casele Prințului Charles să aibă un minim de confort.

Posibilitățile de cazare în Breb și de petrecere a timpului liber pentru turiști sunt nenumărate. Aceștia pot face drumeții în natură sau prin sat, pentru a descoperi viața autentică la țară, dar pot face și o plimbare cu bicicleta sau cu mașina prin împrejurimi, pentru a vizita obiective turistice precum Biserica de lemn monument UNESCO din Budești sau stațiunea Ocna Șugatag. Totodată, turiștii ajunși în Breb pot să se relaxeze în mijlocul naturii sau, pentru cei care vor să trăiască la fel cum o fac sătenii, există posibilitatea de a munci împreună cu ei la hrănitul animalelor, la săpatul răsadurilor, la pregătirea mesei sau la făcutul horincii.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This