Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Nov 24, 2017 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Maramureșul are două premii EDEN 2017, pentru Țara Chioarului și Sighetu Marmației

Maramureșul are două premii EDEN 2017, pentru Țara Chioarului și Sighetu Marmației

Maramureșul are două premii EDEN 2017, Țara Chioarului și Sighetu Marmației fiind declarate Destinații de Excelență. Cele două reprezentante ale Maramureșului s-au clasat pe locurile 2 și 3, după municipiul Suceava.

Diplomele acordate reprezentanților din Sighetu Marmației și din Țara Chioarului reprezintă o recompensă morală, pentru că în concursul EDEN contează câștigătorul, acesta urmând să meargă la Bruxelles pentru premierea europeană. Totuși, pe parcursul anului următor, premianților de pe podium li se dă dreptul ca pe materialele de promovare să scrie “Destinaţie europeană de excelenţă”.

EDEN 2017 - Premiere câștigători - Țara Chioarului

Destinațiile de Excelență (EDEN) reprezintă un proiect lansat de Comisia Europeană și gestionat la nivel național de Ministerul Turismului, iar premierea câștigătoarelor din acest an s-a făcut în cadrul Târgului de Turism al României, care s-a desfășurat luna aceasta la București.

Fiecare dintre Destinațiile de Excelență premiate a fost prezentă în cadrul standului Ministerului Turismului cu momente reprezentative și produse gastronomice tradiționale românești specifice fiecărei zone. Tema concursului din acest an a fost turismul cultural tangibil.

EDEN 2017 - Premiere câștigători - Sighetu Marmației

Proiectul EDEN a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, urmărind dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale, încurajarea creării de rețele între participanții la proiect. În urma concursurilor organizate de către autoritățile naționale de turism din fiecare stat participant la proiect, are loc desemnarea Destinațiilor Europene de Excelență – winner (locul I) şi runners-up (locurile II-V), conform procedurii agreate de Comisia Europeană.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This