Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Mar 3, 2015 în Obiective turistice, Stiri | 0 comentarii

10 atracții turistice din Maramureș pe care trebuie să le vezi măcar o dată

10 atracții turistice din Maramureș pe care trebuie să le vezi măcar o dată

TurismMaramureș.ro a întocmit o listă cu 10 atracții turistice din Maramureș care trebuie văzute măcar o dată fie de maramureșeni, fie de turiștii din alte colțuri ale țării sau lumii.

De la sporturi extreme și drumeții pe munte, până la casele tradiționale, muzeele, obiectivele cu specific religios sau monumentele naturale, Maramureșul propune o ofertă turistică foarte bogată. Pentru a descoperi această regiune a țării, nu ai nevoie de foarte multe lucruri: dorința de a cunoaște locurile și oamenii din Maramureș, câteva zile libere și un mijloc de transport.

Iubitorii naturii au de ales dintre cele peste 30 de zone naturale protejate care sunt situate în regiuni montane sau în văi. Maramureșul are o rețea foarte bine dezvoltată de marcaje forestiere și de cărări marcate, acestea facilitând traseul spre locuri care oferă un adevărat „spectacol” natural: vârfuri montane, peșteri, lacuri, cascade, văi, dar și o floră și o faună bogate. Magia acestor locuri poate fi descoperită indiferent de anotimp, fiecare zonă având puncte de atracție specifice care pot fi vizitate într-o anumită perioadă a anului.

Pe de altă parte însă, în județ există numeroase muzee, case memoriale sau monumente istorice. În plus, turiștii au ocazia să admire celebrele porți de lemn, casele localnicilor sau bisericile și mănăstirile din lemn care sunt unice la nivel internațional prin arhitectura lor. Locuințele maramureșenilor sunt pline de viață, datorită hărniciei, dar și ospitalității oamenilor, în timp ce lăcașurile de cult nu sunt doar simple obiective turistice, aici fiind organizate periodic slujbe și implicit fiind deschise atât localnicilor, cât și turiștilor. Opt biserici din Maramureș au fost incluse chiar și în patrimoniul UNESCO, astfel fiind recunoscută unicitatea și valoarea acestora la nivel mondial.

Nu în ultimul rând, pasionații de sporturi au, în Maramureș, numeroase variante de petrecere a timpului liber. Iarna, cele mai căutate printre turiști sunt pârtiile din stațiunile montane, pentru practicarea sporturilor precum schi, snowboarding sau tubing. La începutul primăverii, iubitorii sporturilor de aventură au aici ocazia să se dea cu pluta, caiacul sau canoea ori să facă rafting. În timpul verii, se poate alege între o plimbare cu bicicleta și un sport cu motorul (motocross sau offroad), între un zbor cu planorul și un zbor cu parapanta sau între o drumeție prin natură, o excursie prin peșterile din regiune și alpinism pe vârfurile montane din Maramureș. Pe de altă parte, toamna sau iarna există posibilitatea pescuitului obișnuit sau la copcă, dar și vânătoarea autorizată prin pădurile din județ.

Iată mai jos o listă cu cele mai importante atracții turistice din Maramureș pe care trebuie să le vezi măcar o dată:

1. Cimitirul Vesel Săpânța
2. Mocănița Valea Vaserului
3. Breb, Maramureș
4. Memorialul Sighet
5. Mănăstirea Bârsana
6. Cascada Cailor
7. Creasta Cocoșului
8. Muzeul de Mineralogie
9. Mănăstirea Rohia
10. Biserica UNESCO din Șurdești

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This