Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Apr 30, 2015 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Zilele Maramureșului vor avea loc în perioada 7 – 10 mai

Zilele Maramureșului vor avea loc în perioada 7 – 10 mai

Festivaluri, concerte, colocvii de literatură, expoziții de fotografie, dar și demonstrații de gătit tradițional vor fi organizate în Maramureș în perioada 7 – 10 mai, la prima ediție a evenimentului „Zilele Maramureșului”.

Manifestarea are ca scop promovarea identității culturale și a valorilor materiale și spirituale ale județului nostru printr-o serie de acțiuni care se vor desfășura în Baia Mare și în mai multe localități din județ.

Evenimentul va debuta joi, 7 mai, cu simpozionul „Multiculturalism în spaţiul Maramureşean”, programat să aibă loc în sala mare a Palatului Administrativ, după care va urma un recital și o sesiune de pictură în aer liber susținute de elevii Școlii Populare de Artă „Liviu Borlan” și de copii de la Palatul Copiilor din Baia Mare.

Vineri, 8 mai, o serie de colocvii de literatură, la care vor participa scriitori și filologi din Maramureș și din țară, se vor desfășura la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. În aceeași seară va avea loc Festivalul minorităților, organizat de Ansamblul Folcloric Național Transilvania la Teatrul de vară din Baia Mare.

În cea de-a treia zi a manifestării “Zilele Maramureșului”, 9 mai, evenimentele vor fi organizate la Muzeul de Etnografie din Baia Mare. Acolo, toți cei prezenți vor putea lua parte la demonstrații de gătit tradițional, dar și la Festivalul Dacilor Liberi, acțiune care își propune să aducă în prim-plan obiceiuri și meșteșuguri străvechi precum țesutul, împletitul fibrelor vegetale sau olăritul.

Sâmbătă seara este programat un concert de muzică folk susținut de doi artiști maramureșeni: Ducu Bertzi și Ștefan Hrușcă. Acesta va avea loc la Teatrul de vară din Baia Mare.

Activitățile de la Muzeul Satului vor continua și duminică, 10 mai, urmând ca după-amiaza să fie dedicată unui spectacol de folclor susținut de Ansamblul Folcloric Național Transilvania și de invitații săi.

Pe parcursul Zilelor Maramureșului, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale va organiza expoziții din seria „Fotoetnografica” în Baia Mare, Borșa și Ulmeni, iar muzeele maramureșene vor avea porțile deschise pentru vizitatori.

Evenimentul „Zilele Maramureșului” este organizat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu instituțiile de cultură din județ.

program zmm lb.cdr

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This