Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la May 9, 2015 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Festivalul Dacilor Liberi, organizat pentru prima dată în Baia Mare în acest weekend

Festivalul Dacilor Liberi, organizat pentru prima dată în Baia Mare în acest weekend

O serie de ateliere demonstrative de meșteșuguri străvechi vor fi organizate în cadrul Festivalului Dacilor Liberi, care are loc în Baia Mare azi și mâine. Programul festivalului include și demonstrații de luptă, mai multe persoane urmând să fie îmbrăcate în costume dacice și romane.

Timp de două zile, persoanele dornice să descopere detalii interesante despre viața dacilor și a romanilor vor putea asista la prima ediție a Festivalului Dacilor Liberi din Baia Mare.

Participanții vor avea ocazia să participe la atelierele de olărit, de țesut cu război vertical, de cusut și împletit, de fierărie și de confecționat cămăși din zale.

Programul evenimentului va include și lupte între daci și romani. Aproximativ 25 de persoane se vor îmbrăca în costume dacice, dar și în costume specifice romanilor, pentru a le putea oferi spectatorilor demonstrații de luptă.

Festivalul Dacilor Liberi are loc în cadrul Zilelor Maramureșului și se desfășoară alături de alte activități programate sâmbătă, 9 mai, respectiv duminică, 10 mai, la Muzeul Satului din Baia Mare.

Pe parcursul celor două zile, participanții vor putea degusta bucate gătite în mod tradițional și vor putea admira expozițiile de unelte și obiecte organizate de Muzeul Satului din Baia Mare, dar și expozițiile meșterilor populari prezenți la eveniment.

Festivalul Dacilor Liberi este organizat de Asociația Culturală Omnis Barbaria, cu scopul de a promova patrimoniul istoric și cultural al regiunii și al țării.

Foto: Omnis Barbaria – Facebook (autor: Bianca Preda)

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This