Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Mar 10, 2017 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Zilele Maramureșului vor avea loc după 20 mai 2017

Zilele Maramureșului vor avea loc după 20 mai 2017

Zilele Maramureșului 2017 au fost programate în a doua jumătate a lunii mai, în prezent lucrându-se la program. Pregătirile celei de-a III-a ediții a „Zilelor Maramureșului” au început cu o discuție la Consiliul Județean, instituție care se ocupă de organizarea evenimentului.

Sarcina coordonării manifestării i-a fost încredințată vicepreședintelui Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș, care are experiență în organizarea unor astfel de acțiuni. La prima întâlnire de lucru au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Turismului, ai agențiilor de turism din Maramureș, centrelor de informare turistică, dar și operatori economici de pe raza județului.

Ioan Doru Dăncuș i-a anunțat pe cei prezenți despre intențiile administrației publice în ce privește evenimentul de promovare turistică a Maramureșului, precum și schița programului. De asemenea, a fost anunțat sloganul manifestării: „Haida, hai la Maramu’!”.

“Sub acest îndemn, Haida, hai la Maramu’, ne propunem să organizăm cea mai amplă acțiune de promovare a Maramureșului ca și destinație turistică. Aceasta se va desfășura în cadrul evenimentului Zilele Maramureșului, care se va desfășura în a doua parte a lunii mai. Vom avea ca invitați un grup țintă format din ambasadori ai misiunilor diplomatice în România, dar și ale României în alte țări, turoperatori naționali și internaționali, reprezentanți ai agențiilor de turism, dar și reprezentanți ai Ministerului Turismului și Federației Patronatelor din Turismul Românesc. Vom arăta cu această ocazie unicitatea Maramureșului și oportunitățile de afaceri în domeniul turismului pe care județul Maramureș le oferă”, a precizat Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș.

Oficialul maramureșean a precizat că elementul de noutate al ediției din 2017 îl reprezintă organizarea unei excursii pentru operatori de turism, membri ai corpului diplomatic din România, potențiali investitori în turism. Reprezentanții Consiliului Județean au arătat că oaspeții vor avea posibilitatea de a vizita câteva din cele mai importante zone ale Maramureșului, printre care Cimitirul Vesel, Mocănița și Mănăstirea Bârsana. În programul vizitei va fi inclus și „Circuitul Bisericilor de Lemn din Maramureș”, cu deplasări la bisericile de lemn din Ieud, Rozavlea sau Şurdeşti. Va fi evidențiată și zona montană de la Borșa, Șuior și Mogoșa.

Vicepreședintele CJ Maramureș a precizat că sunt planificate o serie de întâlniri și discuții în vederea încheierii de protocoale, dar și de prezentare a strategiei de dezvoltare turistică a județului și a destinației ecoturistice Ocna Şugatag – Budeşti – Călineşti – Mara.

Nu vor lipsi din cadrul evenimentului momentele artistice oferite de artiști maramureșeni consacrați, dar și momentele petrecute în aer liber, care să ilustreze momente din viața oamenilor simpli de la țară.

Oficialii administrației județene vor înmâna unor personalități naranureșene care au promovat și promovează în continuare Maramureșul, titlul de „Ambasadori ai turismului maramureșean”.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This