Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Apr 9, 2017 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Turiștii sunt așteptați la Sighetu Marmației pentru Paști în Maramureș 2017

Turiștii sunt așteptați la Sighetu Marmației pentru Paști în Maramureș 2017

Turiștii aflați de Paște în Maramureșul istoric vor putea să se bucure de peisajele primăvăratice ale satelor tradiționale, cât și de preparatele autohtone pregătite cu ocazia sărbătorilor pascale. De asemenea, pe durata șederii lor în pensiunile din județ, aceștia sunt așteptați la Sighetu Marmației pentru evenimentul Paști în Maramureș 2017.

”Paști în Maramureș” este un eveniment organizat la Sighetu Marmației cu ocazia sărbătorilor pascale. În 2017, manifestarea are loc marți, 18 aprilie, de la ora 14.00, în Muzeul Satului Maramureșean de la Sighetu Marmației.

Obiceiuri populare legate de cea mai mare sărbătoare a creștinilor vor fi promovate cu acest prilej, iar cei prezenți se vor putea delecta cu muzica tradițională, dansuri, meșteșuguri și bucate. Programul Pasti în Maramureș 2017 va începe cu o slujbă religioasă, urmată de o prezentare a tradițiilor, obiceiurilor și bucatelor specifice acestei sărbători.
Turiștii sunt așteptați la Sighetu Marmației pentru Paști în Maramureș 2017

Gospodăriile din muzeu se vor anima de maramureșeni dornici să își prezinte zestrea. Tot în cadrul evenimentului, vor avea loc expoziții foto și ateliere tradiționale, un târg al meșterilor populari, dar și un spectacol de cântec, joc și voie bună.

Tot de Paște, din Gara CFF Vișeu de Sus vor pleca mai multe trenuri speciale spre stația Paltin. Programul Mocăniței include curse sâmbătă, duminică, luni şi marţi, 15-18 aprilie 2017, cu plecare de la ora 9.00 și sosirea la ora 15.30. Preţul biletului este de 83 lei pentru adulți, 73 lei – studenți și pensionari, 63 lei – copii 6-16 ani, rezervări putând fi făcute la tel. 0744 686 716 sau pe e-mail.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This