Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Apr 22, 2015 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Centre de informare și promovare turistică în Pasul Prislop și Borșa, din fonduri europene

Centre de informare și promovare turistică în Pasul Prislop și Borșa, din fonduri europene

Centru de informare turistica Borsa MaramuresDouă centre de informare destinate turiștilor care vizitează Borșa, respectiv Pasul Prislop din Maramureș vor fi amenajate în perioada următoare, după ce proiectele de finanțare pentru acestea au fost aprobate și urmează să primească finanțare din partea Uniunii Europene.

Anual, după cum au precizat autoritățile locale, peste 4.000 de persoane vor putea viziona diferite filme tematice despre flora și fauna din Parcul Național Munții Rodnei sau vor putea să pornească în drumeții, alături de ghizi, de la Centrul de vizitare care urmează să fie construit în Pasul Prislop.

Proiectul a fost propus de Administrația Parcului Național Munții Rodnei, obținând finanțare prin Programul Operaţional Sectorial Mediu pentru proiectul “Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei”. Valoarea acestuia se ridică la peste 2,5 milioane de euro (aproape 10 milioane de lei).

Un centru similar va fi construit și în orașul Borșa. Acesta prevede deschiderea unui punct de informare și promovare turistică prin care să poată fi asigurată promovarea zonei atât în rândul turiștilor, cât și al tour-operatorilor și al agențiilor de turism.

Centrul de informare turistică va fi conceput ca un spațiu unde vizitatorii vor găsi răspuns la toate întrebările legate de zona turistică a orașului Borșa, dar și de alte zone cu potențial turistic din regiune sau chiar din țară.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This