Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Jun 17, 2016 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Tradiții din Maramureș, reînviate de copii la Budești

Tradiții din Maramureș, reînviate de copii la Budești

Cea de-a XVIII-a ediție a festivalului folcloric „Nu vă uitați că-s micuț” va avea loc în prima și a doua zi de Rusalii (19-20 iunie), în comuna maramureșeană Budești. Ansambluri populare de copii din tot Maramureșul vor participa la festivalul care are loc an de an în Valea Cosăului, unde se vor întrece în dansuri și cântece tradiționale. Anul acesta, 11 grupuri de copii din localitățile Budești, Sârbi, Desești, Vadu Izei, Rozavlea, Șișești, Satulung, Săcălășeni, Băița de sub Codru, Remetea Chioarului, Șieu se vor întrece pe scena din comuna Budești.

Programul va începe în prima zi de Rusalii (19 iunie), la ora 14:00, cu parada portului popular. Spectacolul în care se vor întrece ansamblurile populare de copii va începe la ora 14:30 și se va desfășura pe scena amplasată în aer liber.

Festivalul folcloric „Nu vă uitați că-s micuț” este organizat anual în perioada sărbătorii Rusaliilor și are scopul de a cultiva în rândul copiilor și tinerilor dragostea și aprecierea față de tradiție, folclor și portul popular maramureșean.

foto: (c) Lucian Petru Goja

Festival folcloric "Nu vă uitați că-s micuț"

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This