Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Jul 17, 2017 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Țara Chioarului și Sighetu Marmației, în topul Destinațiilor Europene de Excelență 2017

Țara Chioarului și Sighetu Marmației, în topul Destinațiilor Europene de Excelență 2017

Țara Chioarului și Sighetu Marmației se află în topul Destinațiilor Europene de Excelență din 2017. Ministerul Turismului a desemnat câștigătorii concursului EDEN de anul acesta, prin care s-au selectat locurile din România care să fie promovate ca Destinații Europene de Excelență.

În topul anului 2017 se află municipiul Suceava, urmat de Ţara Chioarului și Sighetu Marmaţiei, ambele din Maramureș, destinații ce vor fi incluse în rețeaua EDEN și vor fi promovate la evenimentele de turism din România și străinătate.

Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă – a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, avînd ca scop dezvoltarea turismului durabil inclusiv în zone non-tradiţionale, dar și creșterea vizibilității unor locuri mai puțin frecventate de turiști.

Fiecare ţară organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinaţiei de excelenţă a ţării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european. În urma concursurilor organizate, are loc desemnarea Destinaţiilor Europene de Excelenţă – winner (locul I) şi runners-up (locurile II-IV).

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This