Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Aug 4, 2016 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Pe bicicletă prin Țara Lăpușului, timp de 5 zile

Pe bicicletă prin Țara Lăpușului, timp de 5 zile

Reprize de pedalat pe drumuri de țară cu peisaje mirifice, într-o zonă cu oameni primitori. Asta le propun reprezentanții unei asociații care promovează ciclismul celor care vor să li se alăture într-o tură de cinci zile prin Țara Lăpușului.

Asociația Back to Bike din Cluj Napoca organizează o excursie cu bicicleta prin Țara Lăpușului în perioada 11-15 august, pentru a explora această zonă cu tot ce are ea mai frumos: biserici de lemn din patrimoniul UNESCO, obiective naturale, cărări nestrăbătute, locuri spectaculoase și oamenii locului.

Tura bicicliștilor va debuta din Dej, de unde participanții vor porni pe biciclete spre Coroieni, pe o distanță de 38 de kilometri. În cea de-a doua zi, se va merge pe traseul Coroieni – Rohia – Rogoz – Cupșeni, pe o distanță de 44 de kilometri. În această zonă se vor face vizite la Mănăstirea Rohia, la Biserica de lemn de la Rogoz, monument UNESCO, și prin împrejurimi.

În cea de-a treia zi, se va merge cu bicicletele la Mănăstirea Șatra și la stâna din Costeni, iar în cea de-a patra zi se va pedala până la Peștera cu Oase de la Poiana Botizii, iar apoi până la bisericile de lemn de la Costeni și Cupșeni. În ultima zi, urmează întoarcerea înapoi pe biciclete spre Dej, pe o distanță de 62 de kilometri.

Scopul excursiei este de întrajutorare și de susținere a comunităților, respectiv a tradițiilor și meșteșugurilor locale. Tocmai de aceea, aceasta nu are un preț fix, însă participanților la această excursie li se sugerează ca donație o sumă minimă de 450 de lei de persoană. Cu acești bani, va fi recompensat efortul gazdelor de a-i primi și ospăta pe toți participanții. În plus, o parte din sumă va fi direcționată către lucrările de reconstruire a unei căsuțe bătrânești de la Valea Inzelului, județul Alba.
Organizatorii anunță că va fi o excursie accesibilă bicicliștilor cu un nivel mediu de pregătire, dar cu dorința de a explora și de a încerca altceva decât până acum. Aceasta este dedicată „tuturor bicicliștilor care doresc să petreacă o zi cu mișcare, admirând natura, văzând istorie pe viu, ascultând povești spuse de oameni excepționali și stând de vorbă cu prieteni, mai vechi sau mai noi.”

Informații și fotografii: www.back-to-bike.ro

Cu bicicleta prin Țara Lăpușului

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This