Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Jan 25, 2016 în Articole noi, Stiri | 1 comentariu

Până la 37 de ani, un norvegian a vizitat toate țările lumii: România e în topul preferințelor sale

Până la 37 de ani, un norvegian a vizitat toate țările lumii: România e în topul preferințelor sale

„Transilvania, celebră pentru castelele sale, pentru munți și, bineînțeles, pentru Dracula, te va ului”. Așa își începe descrierea despre România norvegianul Gunnar Garfors. Până în 2013, când a împlinit 37 de ani, tânărul pasionat de călătorii reușise să viziteze fiecare țară din lume.

Întrebat care este țara sa preferată dintre cele 198 de state ale lumii, norvegianul nu alege doar una, ci 12. Lista începe cu România, despre care Gunnar Garfors mai amintește că „Nu trebuie uitate nici petrecerile din capitala București. Iar românii chiar știu cum să facă o bere grozavă”. Următoarele țări care se află în topul preferințelor călătorului norvegian, alături de România, sunt Madagascar, Islanda, Vietnam, Kârgâstan, Kiribati, Noua Zeelandă, Nicaragua, Sierra Leone, Dominica, Norvegia și Uruguay.

Pe parcursul călătoriilor sale, Gunnar Garfors a reușit să obțină și câteva performanțe cu care a intrat în Cartea Recordurilor: a vizitat cinci țări de pe cinci continente într-o singură zi, a văzut 19 țări într-o singură zi și a ajuns în 22 de state din America în doar 24 de ore.

Norvegianul a lansat și o carte, cu o ediție în limba norvegiană și una în limba engleză, în care prezintă experiențele de călătorie avute în toate țările vizitate.

(c) garfors.com

1 comentariu

  1. Eu cand aud/citesc imbecilitati de acest fel vizavi de exacerbatul mit Dracula simt ca ma ia Necuratu. Romania are atatea minunatii peisagistice, culturale, istorice, faunistice, geologice… incat sa reduci un neam/o tara la o isterica imbecilitate mi se pare o dovada irefutabila de crasa/incurabila prostie. Am vizitat Castelul Bran pentru ceea ce a reprezentat el in evul mediu transilvano-muntenesc, neexcluzand rolul lui Vlad Tepes acolo (nu al lui Dracula, mitul!) Am vizitat, documentandu-ma pt. redactarea unui ghid turistic dedicat jud. BN si ”Castelul Dracula” din Pasul Tihuta, ba chiar am si asistat la o penibila facatura ”iesirea din coparseu a contelui vampir” interpretat lamentabil de o chelnerita in slapi roz de plastic si am simtit ca-mi vine sa borasc de atata kitsch-ordinarie-grotesc! As vizita castelele Scotiei ori de-aiurea, nu pt. fantomele lor ci pentru ceea ce reprezinta ele ca valoare patrimoniala, arhitectonica, istorica si culturala. Ma scot din pepeni gogoritele astea infantile, ca si proiectele mafiote ”Dracula Parc” ale dealde Dan Matei Shpagathon & Co. A miza pe turism masiv bazandu-te pe astfel de idei cretine/fixe mi se pare o totala lipsa de viziune manageriala si marketing in sec. XXI. Sau ma insel? Prefer sa se recurga la o marlanie inocenta de genul unui mic anunt promo turistic ”pe aceasta piatra s-a pisat calul haiducului/talharului Pintea Viteazu” decat sa se gonfleze la infinit, pana la strepezirea neuronilor (lipsa) legende a la Dracula.
    LPG

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This