Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Dec 18, 2014 în Stiri | 0 comentarii

Meșterul maramureșean Alexandru Perța Cuza ajută copii abandonați

Meșterul maramureșean Alexandru Perța Cuza ajută copii abandonați

Meșterul popular Alexandru Perța Cuza din Țara Lăpușului, Maramureș susține o inițiativă în beneficiul copiilor abandonați.

Artizanul maramureșean s-a implicat într-un proiect derulat de clubul Rotary București OCTO și Clubul Rotaract București OCTO care presupune strângerea de fonduri pentru copiii din Centrul de Plasament Pinochio 3 din București. Inițiatorii vor să amenajeze la centrul de plasament o cameră educațională multimedia.

În acest sens, în Târgul de Crăciun (Bucharest Christmas Market) din capitală s-a amplasat o căsuță unde se vând obiecte tradiționale de lemn confecționate de Alexandru Perța Cuza. Tot opera meșterului lăpușan este și troița de la intrarea în căsuță, de asemenea de vânzare pentru cei care vor ca astfel să ajute micuții abandonați.

În târgul de sărbători din București sunt 100 de căsuțe de unde iubitorii de frumos pot achiziționa,până în 28 decembrie, obiecte tradiționale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn și instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronițe din crenguțe de brad sau ghirlande și lumânări parfumate.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This