Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Feb 12, 2015 în Stiri | 0 comentarii

Maramureșeni costumați în draci au făcut spectacol la carnavalul din Laives

Maramureșeni costumați în draci au făcut spectacol la carnavalul din Laives

Numeroase orașe din țările europene, dar și din Statele Unite ale Americii sau Brazilia organizează în luna februarie a fiecărui an petreceri populare cu care alegorice, oameni costumați și focuri de artificii, pentru a marca începutul Postului Paștelui. Un astfel de carnaval este organizat an de an și în orașul italian Laives și, cu toate că este mai puțin cunoscut la nivel internațional decât Carnavalul de la Veneția sau Carnavalul de la Rio, evenimentul este foarte popular în rândul locuitorilor din nordul Italiei.

Anul acesta, Carnavalul din Laives este la cea de-a 38-a ediție și reunește în premieră mai multe grupuri de participanți din țări precum China, Ecuador, Kurdistan sau Filipine. Printre cei care asistă la carnaval se află și câțiva maramureșeni deghizați în draci. Ei au participat la parada costumelor care a avut loc duminică, 8 februarie, reușind să impresioneze oamenii prezenți la carnaval prin costumele îmbrăcate, dar și prin spectacolul pus în scenă. Maramureșenii vor avea ocazia să arate din nou tradițiile specifice județului nostru la o altă paradă populară care va avea loc sâmbătă, 14 februarie, pe străzile din Bolzano, un oraș aflat la aproximativ opt kilometri de Laives.

Carnavalul din Laives cuprinde numeroase evenimente precum parade în stradă, piese de teatru, jocuri și, nu în ultimul rând, o loterie cu premii.

Evenimentul festiv a început în data de 24 ianuarie și se va încheia în 28 februarie.

(c) Comunitatea Română din Bolzano

Maramureșeni la Carnavalul din Laives

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This