Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Mar 16, 2017 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Filmul Maramureș – țară veche, țară nouă, prezentat la ICR București

Filmul Maramureș – țară veche, țară nouă, prezentat la ICR București

Județul Maramureș va fi cap de afiș la Institutul Cultural Român din București (Aleea Alexandru nr. 38), unde astăzi, 16 martie 2017, de la 18.30, va avea loc proiecția unui film documentar despre tradițiile locului, dar și vernisajul unei expoziții de fotografie, ambele realizate de Florin Andreescu.

Filmul “Maramureș – țară veche, țară nouă”, realizat de Florin Andreescu (comentariu Dana Ciolcă, lectura Mihai Gruia Sandu, montaj Alexandru Stănescu), a apărut în noiembrie 2016 pe DVD, în limba română, cu subtitrare în engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană. Durata documentarului este de 60 minute.

Evenimentul are loc în prezența cercetătorilor etnologi dr. Ana Bârcă și dr. Doina Ișfănoni, care vor iniția un schimb de gânduri și opinii despre Maramureșul zilelor noastre, în care stilul de viață simplu și formele vechi de cultură coexistă cu modelele și obiceiurile aduse de tinerii care muncesc în străinătate și care vor să beneficieze de produsele și facilitățile societății moderne.

Florin Andreescu promovează prin albume, ghiduri și, din 2014, și prin filme documentare, diverse destinații turistice românești și străine, mai cunoscute sau mai puțin cunoscute, iar Maramureșul are un loc aparte în inima sa.
Afis eveniment Maramures - tara nou, tara veche

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This