Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Nov 20, 2014 în Obiective turistice | 0 comentarii

Defileul Lăpușului

Defileul Lăpușului

Defileul Lăpuşului aflat pe râul Lăpuș din Maramureș este zonă protejată, pe 25 km din lungime având statut de rezervaţie naturală. Ca obiectiv turistic, Defileul Lăpușului (numit și Cheile Lăpușului) îi atrage în secial pe amatorii de drumeţii și rafting, pescari, pasionații de ciclism montan și căţărare.

În total, defileul măsoară 36 km, începe din localitatea Răzoare (Ţara Lăpuşului) și se încheie între cătunul Roşia și satul Remecioara (Ţara Chioarului).

Peisagistic, Defileul Lăpușului se aseamănă foarte mult cu Cheile Nerei, fiind săpat în roci masive de calcar. Apele râului Lăpuș și cele ale afluenților au format în pereții defileului “custuri” (creste), peșteri și cascade, cea mai cunoscută fiind Cascada Pișătoarea, numită astfel deoarece firul de apă țâșnește parcă dintre coapsele unei femei. Puțin în amonte de aceasta se află dealul “pereche”, botezat de localnici Dâmbul Pulii, ușor de dedus din ce cauză.

Defileul Lapusului - Turism Maramures

Defileul Lăpușului – Maramureș

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This