Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Mar 29, 2018 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Vacanța de Paște aduce turiști dornici de tradiții în pensiunile din Maramureș

Vacanța de Paște aduce turiști dornici de tradiții în pensiunile din Maramureș

Sărbătorile de Paște vor aduce turiști în pensiunile din Maramureș, dar nu la fel de mult ca în perioada Crăciunului sau verii. Cereri mai multe de cazare au venit de la turiștii din sudul țării, aflați în căutare de tradiții.

Totuși, în perioada minivacanței de Paște, doar 17% dintre români au spus că preferă să călătorească, după cum rezultă într-un studiu al unui site de rezervări online. Datele sunt în contradicție cu declarațiile, dar mai ales cu așteptările responsabililor din turism, care s-au așteptat la un aflux crescut de turiști în zonele rurale, mai ales cele din Bran-Moieciu, Maramureș, Neamț și, bineînțeles, Bucovina.

În Maramureș, sunt circa 400 de pensiuni rurale, dar în perioada sărbătorilor multe locuri au rămas neocupate. Sondajul efectuat pe platforma online a relevat că în topul preferinţelor de călătorie de Paște se numără Bucovina (33%), Transilvania (27%) şi Valea Prahovei (24%).

În ce privește sumele pe care românii sunt dispuşi să le cheltuiască pentru aceste vacanțe acestea oscilează între 300 şi 600 lei de persoană.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This