Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Jul 20, 2016 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Ziua Bunei Vecinătăți dintre Maramureș și Transcarpatia, sărbătorită la Muzeul Satului din Sighetu Marmației

Ziua Bunei Vecinătăți dintre Maramureș și Transcarpatia, sărbătorită la Muzeul Satului din Sighetu Marmației

Duminică, 24 iulie, va fi celebrată Ziua Bunei Vecinătăți, un eveniment care își propune întărirea relațiilor de colaborare dintre administrațiile locale din Țara Maramureșului și cele din Transcarpatia, în special în vederea promovării unor proiecte transfrontaliere. Totodată, acesta are ca scop promovarea județului nostru și atragerea turiștilor în această parte a țării. Ziua Bunei Vecinătăți va fi găzduită de Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației.

Momentul festiv va începe pe podul de peste Tisa, la ora 11:00, unde se vor întâlni oficialitățile române și ucrainene. Sărbătoarea va continua la Muzeul Satului Maramureșean, cu un program artistic organizat la scena amenajată în muzeu și în curțile caselor, cu degustări de bucate tradiționale, cu meșteri care vor dezvălui din tainele meseriei lor la fața locului și cu un târg care va reuni producători și meșteri populari din mai multe sate. Printre cei prezenți la Ziua Bunei Vecinătăți vor fi artista Măriuca Verdeș și Ansamblul Călineștenii Țării Maramureșului, creatorul de măști Vasile Șușca din Săcel sau ceramistul Daniel Leș.

În cadrul evenimentului va fi amenajată și o expoziție de proiecte de arhitectură tradițională, cu ajutorul Ordinului Arhitecților din România – Filiala Nord-Vest, dar și o școală de pictură pentru copiii din Solotvino, cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Baia Mare.

Toate casele din muzeu vor fi animate, vizitatorii muzeului fiind așteptați să deguste mai multe mâncăruri specific românești. Intrarea la muzeu va fi liberă pentru toți participanții.

Ziua Bunei Vecinătăți este organizată de Instituția Prefectului Maramureș împreună cu primăriile localităților din Țara Maramureșului și cu Muzeul Satului Maramureșean.

Ziua Bunei Vecinătăți

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This