Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Dec 5, 2016 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Visit Maramureş – aplicaţie pe mobil destinată turiştilor

Visit Maramureş – aplicaţie pe mobil destinată turiştilor

Turiștii care au în plan să viziteze Maramureșul ori chiar se află prin județ și au nevoie de informații suplimentare pot accesa o aplicație pentru mobile, disponibilă deocamdată doar pe platforma Android. “Visit Maramureș” conține date despre obiectivele turistice din județ, dar și sugestii de trasee, fiind utilă inclusiv cunoscătorilor de limbă engleză.

Visit Maramureş are câteva facilități utile în călătorii, pentru că oferă ghidaj utilizatorilor, link direct spre site-urile de interes și posibilitatea de a contacta direct furnizorii de servicii turistice.

Cel mai dezvoltat modul este cel dedicat bisericilor de lemn, cu istoric și coordonate gps ce permit localizarea utilizatorului pe hartă atunci când acesta se află în aria de interes.

În aplicație a fost integrată și baza de date “Drumul verde”, realizată anterior, care prezintă un traseu de 88 km unde nu este permis accesul maşinilor şi care leaga 7 sate tradiţionale. De-a lungul traseului sunt afişate cu imagini şi informaţii despre obiective turistice precum: Rezervaţia Creasta Cocoşului, Pădurea Crăiasca, Lacul Morărenilor, Tăurile de la Hoteni, Turbăria Iezerul Mare, Cheile Tătarului, Mlaştinile Poiana Brazilor etc.

Aplicaţia, care este în fază de dezvoltare, funcţionează preponderant online, dar are posibilitatea de a funcţiona şi parţial offline, prin cache-ul care este păstrat în telefon după o primă accesare. De exemplu, lista cu descrierile obiectivelor turistice (monumente, cladiri istorice, arheologie) poate fi consultată chiar și atunci când nu există semnal de internet, la fel ca și cea cu recomandările de cazări, restaurante şi baruri.

Harta Maramureş este un modul cu funcţionare offline după prima accesare a aplicaţiei. Harta judeţului Maramureş în format .jpeg care include principalele obiective turistice şi poate servi ca o veritabilă unealtă de orientare în acele zone unde nu este posibil accesul la transfer de date mobile. De asemenea, acest modul oferă posibilitatea, atunci când utilizatorul are acces la date mobile, de rutare către o adresă cu ajutorul motorului Google Maps.

În aplicație se mai regăsesc sugestii de petrecere a timpului liber, calendarul evenimentelor din Maramureș și datele de contact ale birourilor de informare turistică din județ.

Visit Maramureş, comandată de Consiliul Județean, poate fi decarcată de pe Google Play, iar în viitorul apropiat va fi disponibilă şi pentru platforma iOS, cu descărcare de pe App Store.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This