Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Aug 25, 2017 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

VIDEO: Președintele Franței a vizitat Biserica de lemn Dragomirești (Maramureș)

VIDEO: Președintele Franței a vizitat Biserica de lemn Dragomirești (Maramureș)

Președintele Franței, Emmanuel Macron, aflat la București în cursul zilei de joi, 24 august, a vizitat Biserica de lemn Dragomirești (Maramureș) din incinta Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”.

Evenimentul a fost transmis pe contul de Facebook al demnitarului francez, iar toți abonații săi l-au putut urmări în direct. Emmanuel Macron și soția sa Brigitte, alături de șeful statului român, Klaus Iohannis, și soția acestuia, Carmen, au admirat ceramică de Horezu, ouă încondeiate, costume populare și au ascultat muzică din Teleorman și piesa “La vie en rose” interpretată la nai.

Cuplul prezidențial francez a fost impresionat, iar după ce a ieșit din Biserica de lemn Dragomirești, Emmanuel Macron a spus că este “superbă”. El a mai declarat că vizita la Muzeul Satului a fost extraordinară. “A fost important pentru mine să petrec o vreme alături de domnul președinte și soțiile noastre în această zonă tradițională. A fost o mare oportunitate și o mare plăcere. (…) A fost extraordinar. Noi avem aceleași tradiții. Am descoperit patrimoniul cultural.”

La plecare, oaspeții francezi au plecat încărcați cu daruri tradiționale, de la ouă încondeiate și icoane pe lemn și striclă, până la opinci și ceramică lucrată manual. Surpriza care i-a oprit din drum pe președintele Franței și consoarta sa a fost interpretarea la nai a piesei “La vie en rose” de către Cornelia Tihon, elevă a maestrului Gheorghe Zamfir.

Emmanuel Macron s-a aflat în vizită oficială în România, iar la plecare a promis că va reveni în 2018 pentru sezonul cultural și pentru a planta un stejar.

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron, Biserica de lemn Dragomirești

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This