Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Apr 15, 2016 în Articole noi, Stiri | 1 comentariu

Un francez îndrăgostit de România promovează Maramureșul pe Facebook

Un francez îndrăgostit de România promovează Maramureșul pe Facebook

Fotografii care imortalizează „coconi” îmbrăcați în port popular, țărani surprinși în gospodăria proprie sau peisaje mirifice din întreaga Românie sunt promovate zilnic în mediul online de către un francez care, în urmă cu mai bine de 26 de ani, a descoperit țara noastră.

Youan le Dren a ajuns prima dată în România în 1989, când a vizitat „minunatul Bâlea Lac”, conform emunte.ro. Francezul s-a îndrăgostit de țara noastră și, în urmă cu câțiva ani, a creat o pagină de Facebook prin care promovează cele mai frumoase locuri din România. Astfel, el postează zilnic instantanee surprinse de fotografi profesioniști din țară, însoțite de scurte mesaje. Printre cele mai recente postări ale sale apare o fotografie realizată în Maramureș care înfățișează o mamă care își pupă fetița, ambele fiind îmbrăcate în straie populare. Imaginea este însoțită de mesajul „Sublime!”

Când vine vorba de recomandări, Youan le Dren amintește despre numeroasele posibilități de petrecere a timpului liber la înălțime.

”În primul rând, aș recomanda Munții Făgăraș, desigur, care sunt dominați de cel mai înalt punct din țară, Moldoveanu (2.544 m), și care este un punct de atracție pentru iubitorii de sporturi montane. Pe străini i-aș mai îndemna să meargă și în Munții Apuseni, unde pot vedea minunata peșteră Scărișoara. Sau ar putea să facă drumeții prin Munții Retezat, care sunt renumiți pentru lacurile lor glaciare. Să nu uităm de Munții Bucegi, care sunt foarte populari pentru traseele bine marcate și pentru cabanele care sunt deschise mai tot anul”, a spus francezul într-un interviu acordat publicației online emunte.ro.

În prezent, pagina de Facebook „Roumanie je t aime par youan” este urmărită de aproape 18.000 de oameni din diferite țări, astfel că fotografiile care promovează România ca destinație turistică primesc cuvinte de apreciere în mai multe limbi străine.

Foto: Pe vremea secerisului, la Cufoaia (c) Lucian Petru Goja

1 comentariu

  1. Romania va avea f. mult de cistigat in promo turistic onest atunci cind romanii nu vor mai abuza de un patriotism & cliseism excesiv. Romania are enorm de mult mai multe decit a admirat Youan le Dren de linga portiera autoturismului (de ex. Bilea Lac) sau/si pe jos-vf. Moldoveanu. Apoi Muntii Paring au cam tot atitea lacuri glaciare minunate precum Retezatul dar… multi nu le stiu. Pe linga Muntii Apuseni, f. generic astfel definiti, Romania mai are de ex. Muntii Piatra Craiului-o perla unica-n felul ei, impresionanta prin maretie/dificila ca accesibilitate. Si cum sa uiti de Muntii Bucegi, Ceahlau, Ciucas, Cozia, Rodnei, Maramuresului, Tibles s.a.m.d. Exista o genetic-mioritica pornire paguboasa, aceea de-a casca extaziati mereu gura la ceea ce spun… altii. O fi servilism, versatilism, oportunism sau doar un neghiob balcanism iobagistic interesat? Din necunoastere, cliseism copy-paste, se face foarte adesea referire la aceleasi obiective/destinatii, omitindu-se nepermis enorm de numeroase altele, cel putin la fel de interesante/atractive peisagistic/geomorfologic/antropic/etno-cultural-traditional, laic sau bisericesc si in consecinta dezideratul romanilor/Romaniei ar fi logic acela de-a le scoate la lumina imbogatindu-si profesionist oferta/sporindu-si atractivitatea, inclusiv incasarile din turism (care pt. f. multi inseamna pensiune/hotel/mincarica/bauturica + ,,nevinovate,, ingrediente locale neaose si cam atit. Ma intreb ca tot omul ce-ar spune oare Youan le Dren daca ar vedea ca, 10 % din ceea ce ofera turistic (peisagistic, geologic, speologic, etnografic etc.) Salajul ,,insipid/insignifiant,, dupa unii?
    Sunt multe de spus pe un subiect atit de generos si de regula luat l-a-ntors de gagauti habarnisti doar pt. a se baga-n seama!
    Du-te si vezi!
    E cel mai banal/eficient slogan turistic de elementar bun simt.
    LPG

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This