Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Mar 6, 2017 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Un film realizat de maramureșeanul Cosmin Tomoiagă a făcut înconjurul României

Un film realizat de maramureșeanul Cosmin Tomoiagă a făcut înconjurul României

Călătoria Mocăniței în feeria iernii de pe Valea Vaserului, surprinsă în imagini de maramureșeanul Cosmin Tomoiagă, a vrăjit o mulțime de oameni, iar filmul realizat de producătorul video a devenit viral în mediul online.

Laudele la adresa lui Cosmin Tomoiagă au fost nenumărate, iar aprecierile primite i-au confirmat nu doar talentul, ci și dragostea pentru locurile natale. Filmulețul prezintă imagini de iarnă spectaculoase cu Mocănița și drumul ei pe Valea Vaserului. Într-o săptămână, acesta a adunat circa 200 de mii de vizualizări, iar pe Facebook a fost distribuit de peste 3.600 de ori.

Două luni i-au trebuit lui Cosmin Tomoiagă să realizeze materialul video cu titlul “Mocănița, în povestea iernii”, proiect la care a început lucrul de la căderea primei zăpezi în Maramureșul istoric.

“Despre munca la materialul video pot să vă spun că a fost dificilă, dar frumoasă. Dificilă din cauza temperaturilor foarte scăzute, faptului că mereu am urmărit un corp în mișcare, am urmărit să găsesc cadre care să mă convingă. Așadar, imaginile acestui material nu au fost regizate, pe cât «spionate» prin ore de filmare. Cei din domeniu știu toate detaliile care stau în spatele unui material ca acesta. A fost și o muncă frumoasă, pentru faptul că sunt un om de acțiune, de mișcare, iubesc natura, aerul curat și drumețiile. Nu în ultimul rând a fost o muncă frumoasă prin prisma a ceea ce avea să rezulte, feedback-ul primit din partea privitorilor”, a explicat Cosmin Tomoiagă.

Producătorul video mai are și alte proiecte de succes. Cosmin Tomoiagă s-a aflat în spatele camerei și la montajul filmului documentar ”Țapinarii – tribul muntelui”, regizat de Petru I. Pap, care a fost premiat la Festivalul Internațional de Film ”Filmul de Piatră” (2014), dar și la Festivalul Internațional de Film Etnografic Zlatna (2015).

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This