Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Sep 13, 2016 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Suvenirurile – un punct forte sau o piatră de moară de gâtul Maramureșului?

Suvenirurile – un punct forte sau o piatră de moară de gâtul Maramureșului?

Mocănița, Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana sau bisericile de lemn sunt doar câteva dintre punctele de interes care i-au convins pe numeroși turiști, români și străini deopotrivă, să viziteze Maramureșul în acest an. Și cu toate că mai sunt încă patru luni din acest an, 2016 se anunță deja a fi un an foarte bun din punct de vedere turistic pentru Maramureș. O spun atât autoritățile, cât și cei care lucrează în domeniul turistic sau localnicii din satele maramureșene.

Când vine vorba însă despre suvenirurile puse la dispoziția turiștilor care vizitează Maramureșul, lucrurile nu mai sunt atât de roz. Cărțile poștale sau magneții de frigider, unele dintre cele mai căutate suveniruri, se găsesc foarte greu, în timp ce multe obiecte care la prima vedere sunt tradiționale, la o privire mai atentă, sunt doar niște kitsch-uri. Există, e adevărat, și obiecte autentice, care reflectă cu adevărat moștenirea valoroasă a Maramureșului, însă acestea au prețuri care îi fac pe turiști să se gândească de două ori înainte să scoată banii din buzunar.

Puteți contribui la realizarea unei „hărți” a locurilor în care se găsesc suveniruri autentice, frumoase, reprezentative pentru Maramureș, la un preț decent pentru un turist, prin completarea unui scurt chestionar despre obiceiurile dumneavoastră de turism.

Totodată, dacă v-ați petrecut concediul în altă zonă a țării și vreți să îi ajutați și pe alții să găsească cele mai potrivite suveniruri pentru cei dragi, aveți posibilitatea să împărtășiți informații valoroase.

Completarea chestionarului durează mai puțin de 3 minute și nu este condiționată de introducerea unor date personale. Totodată, contează mai puțin dacă vă referiți la concediul de anul acesta sau la cel din anii anteriori.

Demersul este inițiat de către Asociația ProMaramureș.

Chestionarul poate fi completat aici:

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This