Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Jun 5, 2017 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Doar o dată-n viață vizitezi Borșa din cauza stării drumurilor

Doar o dată-n viață vizitezi Borșa din cauza stării drumurilor

Borșa ar putea prelua ca motto titlul emisiunii “O dată-n viață”, pentru că mulți turiști ajunși în stațiunea montană din Maramureș decid să nu mai revină în zonă până ce drumurile nu se vor repara.

După Rusalii, autoritățile locale din Borșa au ieșit public cu un anunț pe Facebook în care s-au lăudat că stațiunea a fost “cotropită” de turiști din toate colțurile României, ba chiar ale lumii.

Adevărul n-a fost departe, pentru că numărul celor care s-au aflat la Borșa în minivacanța de la începutul lunii iunie a fost destul de crescut în comparație cu alte dăți, mai ales că și vremea a permis ture montane pe jos și cu bicicleta în căutarea rododenronului pe cale să înflorească.

Reprezentanții administrației publice locale au argumentat afluxul de turiști prin promovarea turistică insistentă pe care au făcut-o în ultimii trei ani. “Totul a început în toamna anului 2013 cu particparea Primăriei Orașului Borșa la târgurile de turism din Polonia, Cehia si Slovacia. Apoi s-a continuat cu Info Trip-ul din Borșa din octombrie 2014. În 2015, alaturi de Agenția de Turism Nord Travel din Borșa s-a prezentat oferta turistică a stațiunii la Targurile de Turism din București, Cluj, Constanța, Iași și Baia Mare. În 2016, la invitația Consiliului Județean Maramureș am prezentat tradițiile si obiceiurile din Borșa la Evenimentul Crăciun în Maramureș. În 2017, la invitația Consiliului Județean Maramureș si a Ministerului Turismului din România am fost prezenți cu oferta turistică a Borșei la Târgul de Turism din Viena. Toate acestea, plus faptul că din 2015 Borșa are si un Centru Național de Informare Turistică, a dus la o promovare turistică agresivă care a culminat in această minivacanță de Rusalii cu “cotropirea” Borșei de către turiști din toate colțurile României. Și nu doar din România, ci din toate colțurile lumii”, s-a scris pe contul de Facebook al primăriei.

Comentariile care au urmat postării nu au mai fost la fel de bombastice, pentru că mulți dintre cei care au fost prin zonă s-au declarat nemulțumiți de starea drumurilor și au arătat că nu-și doresc să revină la Borșa din cauza stării proaste a drumurilor. De ani în șir, DN 18 este plin de gropi, iar limita de viteză nu poate fi depășită nici măcar de vitezomanii înrăiți, prin urmare cei mai mulți dintre turiști refuză să revină știind prin ce calvar trebuie să treacă ca să vadă Cascada Cailor ori Pietrosul Rodnei.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This