Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Publicat de la Jan 19, 2018 în Articole noi, Stiri | 0 comentarii

Aleșii din Borșa visează iar la o pârtie olimpică cu telegondolă în complexul turistic

Aleșii din Borșa visează iar la o pârtie olimpică cu telegondolă în complexul turistic

Planul de transformare a orașului Borșa într-o stațiune turistică de iarnă de rangul celor din Alpi a fost reactivat de aleșii locali. Aceștia visează iar la o pârtie olimpică cu telegondolă în complexul turistic.

Primarul Sorin Timiș, răspunânzând unei întrebări de pe Facebook privitoare la planurile de dezvoltare a turismului local, a anunțat că vrea atât telegondolă, cât și pârtie olimpică la Borșa. “Proiectul este depus spre finanțare la Ministerul Turismului. În luna martie vom avea contractul de finanțare semnat și apoi vom pregăti licitația pentru a avea un nou constructor. În principiu, în sezonul 2019-2020 investiția ar putea fi gata, și telegondola și pârtia funcționale”, a precizat primarul din Borșa.

Aleșii locali au arătat că au un proiect cu mult mai amplu, care prevede amenajarea celei mai lungi pârtii din România – de 25 km, acesta fiind inclus în Masterplanul Ministerului Turismului. Deocamdată, reprezentanții din comunitate s-ar mulțumi să dea în folosință o pârtie de schi cu o lungime de 2,8 km și telegondola. Parte din dotările necesare investiției chiar au existat, din proiectele de finanțare obținute în anii anteriori dar care au eșuat lamentabil.

Între timp, un investitor privat a demonstrat că, dacă există interes și eficiență, se poate amenaja o pârtie fără prea multe sincope, astfel încât pârtia Prislop a intrat în anul doi de activitate. Aceasta este situată la peste 1.500 metri altitudine, are instalație de iluminat și instalație de transport pe cablu – telescaun, măsoară 1.000 metri în lungime și 115 metri în lățime.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Share This