Chefi la ceaun – Cătălin Scărlătescu și Nicolai Tand au gătit împreună, în Maramureș
De Paște, a fost mare aglomerație în pensiunile din Maramureș. Turiști veniți din țară și străinătate au dorit să trăiască pe viu tradițiile pascale, dar mai ales să guste din preparatele specifice acestei perioade.
Chef Cătălin Scărlătescu, jurat al emisiunii „Chefi al cuţite”, a fost doar una dintre vedetele tv care au ales să își petreacă sărbătorile în Maramureșul istoric. Pe durata șederii, Cătălin Scărlătescu a făcut un popas la păstrăvăria de la Mara, unde, până să-i vină comanda la masă, n-a ezitat să se pozeze cu un clop de moroșan pe cap, iar mai apoi s-a îndreptat spre Bârsana.
Avându-l ca ghid chiar pe primarul comunei, Cătălin Scărlătescu a fost impresionat de mănăstirea de măicuțe de la Bârsana, de unde a și postat un scurt video, dar și de bucate. Cheful le-a făcut poftă fanilor săi cu plăcinta cosașului, iar mai apoi le-a încercat curiozitatea. Acesta l-a vizitat la Rozavlea pe un alt chef, Nicolai Tand, iar împreună cei doi și-au exersat talentul cu o mâncare la ceaun.
Cătălin Scărlătescu nu este pentru prima dată în Maramureș, unde a apreciat ospitalitatea localnicilor, dar și gustul preparatelor.